Őrült hobbyk, motorozás, cross bukósisak

Vannak emberek akik a kihívások legyőzésére születtek. Akiknek lételeme, a k��zdelem, a lehetetlen k��s��rtése nap mint nap. Őrült dolgokba vágnak bele, elk����������pzelhetetlen teljesítményeket véghezvive. Az ��let legveszélyesebb területein találkozhatunk velük, mint történetünk h��s��vel is. Mindig is más dolgok érdekelték mint a többieket. Ez már gyermekkorában is megmutatkozott. Míg m��s gyerekek a társaikkal focizva, fogócskázva az utcákon, tereken játszottak, ő egyedül kóborolt az erdőkön, réteken. Mesebeli képzeletvilágába elképzelte az erdő összes teremtményét akik a legjobb pajtásai lettek. A szökkenő őzek a bokrok mögött, a vidáman csivitelő madársereg a fák lombjai között, és a pajkosan játszó vidrák a patakokban nap mint nap elvar��zsolták. Szíve húzta ide vissza nap nap után és semmi pénzért el nem mulasztotta volna erdők, rétek hívogató hangját.

A vadászat

A természethez fűz��dő szoros kapocs sodorta talán a vadászat felé, amiben újabb és újabb kihívásokat talált magának. Ezzel kelt ��s ezzel feküdt. Olthatatlan tudásszomjával mindenről és mindent tudni szeretett volna. A hazai erdők megannyi szépsége és vadregényes tája mellett, mindig is ott motoszkált benne egy nagy kihívás, a régi nagy thailand-142982_640vadászok nyomába lépve meghódítani Afrikát.

A fekete kontinens már a múltban is több, nagy hírnevet szerzett elefántvadásznak adott lehet��s��get, hogy bebizony��tsák maguknak ��s a világnak lehets��ges túlélni a lehetetlent. Teljesen nomád körülmények k��zött eltölteni pár hetet Afrik��ban, az embert próbáló feladat. Amikor sikerül néhány elefánt t��madást épp bőrrel megúszni, és megúszni a szúnyogok által terjesztett maláriát, miközben mocsarak mellett áll a sátortábor. Elszakítva a civilizációtól, a pattogó t����z fényénél a tábortűz mellett, a hamvad�� parázs fényén����l, még figyelve vajon nem közelít-e valami váratlan vadállat.

De Ő fiatal volt és bátor, merészen állt minden nap az ����j kihívások elé. Tudva hogy a következő nap talán szembetalálja magát az ember lehető legveszedelmesebb ellenfelével, egy támadó elefántbikával. ��gy telt el egy hónap, volt hogy ívóvíz nélkül, volt hogy éjszakai pihenést bennszül��ttek támadása szakította félbe. Az emberi teljesítőképesség és a túlélés határait feszegetve, ������riási kaland volt, ����s örök élmény.

A család

A nagy utazásból hazatérve, szeretettel v��rta a kanyargós kis ösvényű tölgyes, ahová már félig felnőtt�� cseperedett fia is vele tartott. Még sokáig ott motoszkált az Afrikai kaland emléke benne, gyakran elmesélte a nagy elefántvadászat történetét, eszébe jutott hányszor csak hajszálon m��lott a túlélés. Megnyugodva gondolt rá, szerencsére nincs a csal����dban más ilyen őrült mint ő, akinek ilyen elvetemült ötletei támadnak ��s ennyire aggódni kell érte.

Pár hét után persze kiderült mekkorát tévedett. A genetika és az örökölt vér s��lyos dolgok, ellenük tenni semmit nem lehet. Az első hajmeresztő ötlet amivel a fia egy nap hazaáll��tott az volt hogy csatlakozott egy hegymászó csoporthoz. A napn��l is világosabb volt, mennyire az apja vére. Meghódítani a csúcsokat, állandó veszélyben l��gni egy kötél végén…..Kiszolgáltatva az időjárás szeszélyeinek éppen túrázás közben a semmi közep��n. Talán mintha csak az édesapja kalandjait szerette volna folytatni. Hiszen mindig is ő volt a példaképe, aki arra tan��totta nincs előttünk legyőzhetetlen akadály.

Egy idő után elcsitulni látszott a hegymászó őrület, az egész család megkönnyebbülésére. Addigra már t��l voltak néh��ny csonttör��sen, húzódáson, zúzódáson, életveszélyes helyzeten. Mindenki fellélegzett…

Vége az aggódásnak��� Csupán csak rövid ideig tartott a nyugalom. A szomszéd udvar motor hangtól visszhangzott. Persze pár nap után a kíváncsiság és a gyerekkori barátság összehozta a fiúkat és azonnal adott volt az új lehetőség a motorozás. Először csak szerelgetés, bütykölgetés, h��tv��gi motorozások. Aztán sz��pen lassan a fiúknak minden napjuk a motorozás körül forgott. Reggel este, hétvégén és hétköznap. Egyre merészebbek lettek, egyre hajmeresztőbb mutatványokat próbálgattak. Úgy tűnt egyre jobban kitölti az életüket, csak ez éltette őket. Cross pályákra jártak, keresték a kapcsolatot a rutinos és tapasztalt vagányokkal. Majd elérkezett a nap mikor m��r ők is a pályákon sz��guldoztak. S egy nap az öreg vadász , aki nem ismert lehetetlen, számtalanszor kísértette a sorsot ��s a j�� szerencs��t, azon kapta magát, hogy a fia a nyomdokaiba lépett, már ő az aki megállíthatatlanul és merészen v��g neki mindennek. Édesapja pedig aggódva járja a motoros boltokat cross bukósisakot, és gerincvédőt vásárolva a fiának.