Ez is laptop, csak kicsi

A férjem irodában dolgozik, és a minap beszerzett egy új laptopot a munkájához. Hetekig keresgélte a tökéletes laptopot, ami minden igényének megfelel. És a gondolatait, dilemmáit persze elmesélte nekünk, a családjának. Hogy melyik márka mellett döntsön, mert az egyik jobb mint a másik. Aztán, amikor megkapta álmai laptopját, nagyon boldog volt, úgy örült neki mint egy kisgyerek.

Ennek viszont volt egy következménye. Vagyis, inkább hátulütője. A fiunk is kitalálta hogy kell neki laptop. Mert persze ami a felnőtteknek van, az neki is muszáj hogy legyen. Meg ha az apját ennyire boldoggá tette, akkor az valami csodálatos dolog lehet.

Ekkor nagyon elkezdtük törni a fejünket, hogy most mi legyen. Közeleg a szülinapja, és még nem tudjuk hogy mit vegyünk neki, és így legalább tudjuk hogy mit szeretne. Viszont, most lesz 5 éves, tehát semmiképpen nem egy rendes felnőtt laptopot vennénk neki, mert teljesen fölösleges, és még rettentően ártalmas is az ő korában. Használni azt tudná, ehhez kétség sem fér, hiszen ő már “digitális bennszülött”. De megegyeztünk hogy 13 éves kora előtt nem kap semmilyen kütyüt, mert az nagyon rossz hatással lehet a fejlődésére. Van otthon már egy laptop, azon nézhet mesét ha akar.

Elkezdtünk keresgélni, hogy mégis mit lehet kapni ami laptop jellegű, de gyerekeknek való. És teljesen elámultunk, hogy mekkora a választék tanuló laptopokból. Ezek direkt gyerekeknek készített játékok, amik néhány programot tudnak futtatni, ezek segítségével a gyerek játszva tanulhatja meg a számokat és a betűket, fejlődhet a szem-kéz koordinációja, és “gépezhet” is, hiszen azt akar.

Bár, így belegondolva, mégsem annyira meglepő hogy ilyenek léteznek a mai világban, mert mint kiderült, igény az van rá. És tényleg hasznosak, mert a gyerekek így beletanulhatnak a modern eszközök használatába, azok minden negatív következménye és veszélye nélkül.

Ki is néztünk egy szimpatikus tanuló laptopot, amiről úgy gondoltuk, tetszene a fiunknak. Lcd kijelzője van és 50 féle foglalkoztató, oktató programja van, memóriajátékoktól kezdve építkezésen át egyszerű matematika feladatokig. El van látva egy beépített hangszóróval is, és 3 darab elemmel működik. E mellett szépen meg van csinálva, és kapható kék és rózsaszín külső borítással, amit nem annyira értek, hogy miért kell a lányokra mindenképpen ráerőltetni a rózsaszínt, a fiúkra meg a kéket, de ez mindegy igazából. Az ára is nagyon szimpatikus volt, így nem is kerestünk tovább! Megtaláltuk a tökéletes születésnapi ajándékot. Hiszen ha annyira szeretné, és tényleg örülni fog neki, akkor megéri! Sőt, még tanul is a játékból!

Odaadtuk neki a születésnapján, hát el volt ájulva teljesen. Nem hitte hogy tényleg kap egy laptopot, még ha annyira szerette is volna. Mi pedig nagyon elégedettek voltunk hogy megtaláltuk amit kerestünk. Mindenkinek ajánlom ezt a weboldalt, mert nem csak tanulólaptopokat lehet kapni, hanem rengeteg más játék közül is lehet válogatni.