Ha már volt egy irodai megrendelésünk az asztalosnál megkértük, hogy egy konyhabútort is készítsen el nekünk

Sosem voltam igazán oda az irodaszer iparért, tekintve, hogy mindig az iskolai éveim unalmas részét juttatja eszembe velem, amikor még semmi másról nem szólt a dolog, mint a „tanulj meg fiam olvasni”-ról. Szerencsére ezek az idők már réges rég elmúltak, viszont még mindig ott kísértenek abban a formában, hogy meglehetősen komoly herótom van minden ilyen jellegű dologtól. A sors irónija, hogy nemrégiben egy cégalapítás miatt rákényszerültem, hogy mégis komolyan beleássam magamat a dologba. Egyrészt mert nekem is be kellett rendeznem a saját irodámat, illetve azért, mert rajtam kívül még három alkalmazottamnak is megfelelő mennyiségű irodai eszközt kellett biztosítsak a cég első munkanapjára. Így alakult, hogy ott ültem a feleségemmel és nézegetni kezdtük az összes fellelhető katalógust, ami csak foglalkozik az itt említett témával. Szerencsére ő rendkívül empatikus teremtés, így megértette, hogy milyen sokat jelentene nekem ha inkább ő keresgélne főleg a témában, hiszen számomra rendkívül alacsony a beleélési szint, amivel sajnos nem tudok mit kezdeni, ellenben a cégen ezt nem szeretném ha meglátszana. Amúgy is egész nap rohangásztam már hónapok óta, hogy minden klappoljon, a végére már kissé belefáradtam, ezért nagyon örültem, amikor felajánlotta, hogy segít nekem. Az én dolgom mindössze annyi volt, hogy amikor ő megtalálta a megfelelő mennyiséget és minőséget egy adott termékből, akkor én rábólintok, hogy okés, mehet a dolog és így intézzük gyorsan és zökkenőmentesen a történetet.

Persze ez nem jelenti azt, hogy sosem segítettem volna neki. Ha például nem voltam este hullafáradt az egész napos intézkedéstől és rohanástól, akkor ezer örömmel ültem le mellé segédkezni megkeresni a megfelelő irodaszereket. Mégis azt kell mondanom, hogy az igazán jó munkát természetesen ő végezte. Nekem valahogy nem fekszik ez a kis szöszmötölős része a dolognak. Hatalmas lelkesedéssel vetettem bele magamat a cég megalapításába, de eszem ágában sem volt valahogy az iroda berendezését is nekem megalkotni. Mármint nyilván megtettem volna, ha a feleségem nincs olyan kedves és segít nekem a meló ezen részét lebonyolítani.

Szerencsére volt pár olyan téma is, amiben én is kompetensnek bizonyultam, így a bútorozást szinte végig közösen csináltuk. Megengedtem neki, hogy tekintettel a hatalmas segítségére és már eddig is létező befolyására az iroda kialakítása szempontjából ebben is teljesen egyenjogú beleszólást kap, hiszen ez így korrekt és a csapatmunka amúgy is nagyszerű dolog, főleg ha családon belül is kivitelezhető! Szóval elkezdtünk bútorokat keresgélni amire a számítógépeket, iratokat, dokumentumokat pakoljuk és ehhez mindenképpen valami modern és bizakodást keltő külsőt álmodtunk meg. Szerencsére rengeteg jó lehetőségünk adódott a keresés közben, hiszen sokan végzik ezt a munkát Magyarországon magas szinten. Végül úgy döntöttünk, hogy egy szimpatikus portfóliójú asztalost kérünk fel arra, hogy készítse el az irodai berendezést, ezzel is egyedivé varázsolva a leendő munkahelyemet. Ráadásul ha már itt voltunk megkértük, hogy tervezzen nekünk otthonra is egy konyhabútor szettet, aminek már szintén legfőbb ideje volt, hogy egy kicsit átalakítsuk, illetve, hogy a régit kidobjuk.

Szerencsére nagyon gyorsan dolgozott az illető, így nyitásra már teljesen készen is állt minden és mindenki, hogy az előző munkahelyemről velünk tartott három  kollégámmal egyetemben elkezdhessünk dolgozni a régóta tervezett és kivitelezett új irodánkban. Nagyon felemelő érzés, hogy mostantól egy olyan helyen dolgozhatok nap mint nap, ahol minden a mi agyunk és fantáziánk leképződése, megvalósulása. Nagyon inspiráló szituáció, azt kell mondjam!