Hogyan dobd fel az egyenruhád? Swarovskival!

Mióta irodaszeresnél dolgozom, kicsit vissza kellett vennem az öltözködési stílusomból. Nem különösebben ruházkodtam eddig sem extrémen, de fokozottan visszafogott a kis üzletünk arculata, szóval nem lehet tűzpiros magas sarkúban járni és kelni a füzetek között. Bár szerintem fontos a sikkes megjelenés, az üzlet tulajdonosa másképp vélekedik erről, szóval minden eladó fehér inget és fekete farmert visel a munkanapján. Sokat gondolkodtam azon, mi lenne akkor, ha életem szerelme térne be az üzletbe, amit a nagyanyám megjósolt nekem gyermekkoromban, azt mondta, olyan ember lesz, aki száz közül is felismeri majd, hogy én vagyok az.

Azt mondta, egy kedves lény lesz, egy komoly ember, aki medve volt egyik előző életében, szóval úgy beszél, gyomorból, szinte brummogva, azt mondta a mamám. Én meg elgondolkodtam, ha ugyanolyan ruhában leszek majd, mint a többiek, egyáltalán észre vesz-e majd engem ez férfi a nagy egyformaságunkban, ebben a nagy, kozmopolita egyformaságban. Úgy is tudni fogja-e, hogy én vagyok az, ha Anna pont ugyanúgy néz majd ki, amikor belép az üzletbe, mint én.

swarovski karkötőSzóval sokat gondolkodtam ezen, és arra jutottam, valami különlegességgel fel kellene dobnom az egyenruhámat, hogy mégse legyen mindenünk megegyező a lányokkal.

Találtam is egy ékszershopot, ahol gyönyörű és különleges swarovski ékszerek voltak, kiválasztottam egy swarovski nyakláncot és egy swarovski karkötőt. Mind a kettő gyönyörű volt, és miközben nézegettem őket, rájöttem, hogy ezek az ékszerek (a választék összes ékszere!) akárhogy kombinálhatóak, mert minden egyes darab összeillik egymással.

Türelmetlenül vártam, hogy megérkezzen a csomagom, és végre különbözhessek a többiektől. A munkában teljesen izgatott voltam, szabadidőmben az ékszerekről lementett képeket nézegettem, amelyek már úgy is a szívemhez nőttek, hogy még nem is érintettem őket soha. A swarovski karkötőt jobban szerettem, mert tetszett a csuklóm, vékony volt és csontos, és előre elképzeltem, mennyire jól áll majd a kezemen, milyen szép is leszek majd ezzel az ékkel.

A lányok, kollégáim nem értették, miről képzelgek, mi miatt vagyok így elkalandozva. Nevetgéltem magamban meg beszélgettem magammal ezekről a csodálatos ékszerekről, meg leendő szerelmemről, aki majd egyből fölismer, ha meglát…

Amikor megjöttek a csomagok, egy hétfői napon, nagyon izgatottan bontogattam őket. Szinte elvakítottak, ahogy előkerültek a dobozokból. Annyira gyönyörűek voltak, ahogy elképzeltem. Fölpróbálgattam őket, mind illett az egyenruhámhoz, ráadásul rettenetesen fel is dobta ezt az egyszerű szettet is ez a néhány ékszer.

Alig tudtam elaludni, annyira vártam a reggelt, viszont már az ébresztő előtt kiugrottam az ágyból. Fölkaptam a kikészített holmikat, és mentem is dolgozni hamar. Fél órával előbb beértem. A lányok tátott szájjal bámultak rám, nem értették, hogy mi történt, mi változott rajtam, de egyszerűen ragyogónak találtak. A swarovski karkötő és nyaklánc annyira illett hozzám, hogy szinte észre sem vették, hogy valami külső anyagként csatolódott hozzám.

Sokkal jobban éreztem magamat így, a főnököt nem zavarták az ékszereim, mert úgy vélte, rendkívül ízlésesek (meg is adtam neki az ékszershop címét, hogy tudjon venni magának, de megígértettem vele, hogy másikat válasszon, ne azt, amit én)…

Szóval a mindennapi életminőségem feljavult, egészen más színben láttam így a világot. Úgy éreztem, egy új ember vagyok, végre a saját bőrömet a sajátoménak tartottam. Szerettem a tükörben magamra tekinteni így már, sokkal szívesebben láttam viszont a boldog nőt, akivé a swarovski ékszerek tettek.

Már csak a herceget kell megvárnom, aki életem további részében is, életem más területein is boldoggá tehet, aki mellett az életem kielégítő és tartalmas lehet. A boltban most már sokkal magabiztosabban mozgok, sokkal több önbizalommal kezelem a vásárlókat is, azt kell mondjam, kedves leendő, hogy készen állok az érkezésedre!