Irodai házi gyógyszertár

Az irodában, ahol dolgozom, fel kellett tölteni az irodaszereket. Nekem jutott ez a megtisztelő feladat. Egy bevásárló lista írásával kezdtem. Jól is jött ez a könnyebb feladat egyébként, mert még mindig a térdemmel küszködök.

A nyáron kiugrott a térdem, és azóta se jött teljesen helyre. Ha sokat kell járkálni, vagy hosszabb séták után, még be is szokott egy kicsit dagadni. Ilyenkor gyulladáscsökkentőt szoktam bevenni, ami, ha elfogy, már meg is tudom rendelni. Házhoz is szállítják, ez nagyon jól jön, amikor amúgy sincs kedvem a fájós térdemmel mászkálni. A linkelt oldal egy webshop, ahonnan pár egyszerű lépésben tudunk rendelni. Nagyon kézenfekvő megoldás ez, akár a házipatika feltöltésekor is.

gyulladáscsökkentő

Nekem most az irodába szükséges fogyóeszközök beszerzésénél jutott eszembe, hogy sokszor ott is jól jönne, ha kéznél lenne egy fájdalomcsillapító például. Ennek érdekében kerestem egy fiókot, amibe tárolhatjuk a gyógyszereket. Rendeltem is a webáruházból. Ez azért jobb megoldás, mint a patikába menni, mert itt, ha elfelejtek valamit, könnyedén pótolhatom. Egy ilyen, irodai gyógyszeres fiókba, egész sok minden kellhet. Végig gondoltam, mikre lehet szükség. A fájdalom-, és lázcsillapítók alap felszereltség. Gyulladáscsökkentőt is érdemes beszerezni, hátha egyik kolléga otthon hagyta a gyógyszerét, és anélkül sokkal nehezebben tud dolgozni. A különböző vitaminok is jól jöhetnek egy nehezebb napon. Az ásványi anyagok, mint például a kalcium is rendszerint a része szokott lenni a házi patikáknak, ennek alkalmazásával, azonban élnek tévhitek. Méhcsípés esetén, a közhiedelemmel ellentétben, nem ajánlatos kalciumot bevetni. Ezzel, akár ronthatunk is a helyzeten.

A gyógyszerek mellett, a seb ellátásához szükséges anyagok is feltétlenül szükségesek a fiókba. Egy irodába is történhetnek kisebb balesetek, amik zúzódásokkal járnak, és ellátást igényelnek. Egy horzsolás ellátásához jól jön fertőtlenítőszer, illetve kötszer is. Kisebb sérülésekhez, mondjuk, ha valaki elvágja az ujját, sebtapasz is legyen. Az irodában az ujjunkat egyébként nemcsak a teakonyhában, késsel vághatjuk el véletlenül, hanem egy óvatlan mozdulattal, egy papírlap éles szélével is okozhatunk magunknak kellemetlen sérülést.

Mint már említettem, mostanában sokat fáj a térdem, így önös érdekből is, a gyulladáscsökkentőkről külön gondoskodtam. Az irodai fiókba tabletta formájút vettem, amit mindenki használhat. Magamnál tartok mindig gyulladáscsökkentő gélt is, amivel be tudom kenni bizonyos időközönként a lábamat. Ilyen kenőcsöket, viszont már nem szívesen osztunk meg több emberrel.

Az egészségünk megőrzése kifejezetten fontos. Ezt optimális esetben, megelőzéssel érhetünk el. A prevenció, szerencsére egyre elterjedtebben használt kifejezés lett a mai világban. Nagy szükség is van rá, hiszen az egészségügyi ellátórendszerek nagyon leterheltek. Mindig jobb, ha megelőzzük a bajt. Ezt tudatos táplálkozás mellett, megfelelő időközönként és időtartamig szedett vitaminokkal érhetjük el. Mindig konzultáljunk, azért az orvosunkkal, hogy ő mit javasol.

Én sem fogom sokáig halogatni a dolgot, ha nem javul a térdem, akkor muszáj lesz elmenni gyógytornászhoz. Addig ideiglenes megoldásnak maradnak a gyulladáscsökkentő gyógyszerek. Szerencsére nem szokott nagy fájdalom jelentkezni, így egy kis kenegetés is segít általában. Ezeket a szereket sem szabad korlátlan ideig alkalmazni. Mindig olvassuk el alaposan a betegtájékoztatót, illetve konzultáljunk az orvosunkkal.

Az irodában összeírtam, miket kell beszerezni, mind a gyógyszeres fiók, mind a naponta használatos felszerelések tekintetében. A gyógyszerek beszerzése, az említett módon nagyon kényelmes volt, csak meg kellett rendelni a weboldalról. Ez a cég egyébként egy nagy múlttal rendelkező vállalat, megbízható munkatársakkal. Már többször rendeltem tőlük otthonra is, és mindig rendben kiszállítottak, minden szükséges gyógyszert.

Sok irodaszer esetében is van már bevált hely, ahonnan megszoktuk rendelni, a fénymásolópapírt például. Több dologért, viszont el kellett menni. Ez most a rossz térdemmel nem volt túl vidám feladat, de megoldottam. Előtte rendesen bekentem, a jól bevált gyulladáscsökkentő krémemmel, és feltettem a térdvédőmet is. Ez egy kis plusz tartást biztosít a térdízületnek, amitől biztonságosabban tudok járni. Este pedig felpolcolva pihentettem otthon. Másnap nem is éreztem semmit, a megpróbáltatásokból. Előjött pár dolog természetesen, amit tegnap elfelejtettem. Ezeket még be kell szerezni, hogy gördülékenyen folyhasson a munka az irodában. A gyógyszerek, amiket rendeltem, meg is érkeztek, szépen feltöltöttem velük az egyik fiókot. Innentől kezdve lesz hova nyúlni az irodában is, ha valakinek szüksége lesz. Reméljük persze, hogy nem kell gyakran nyitogatni azt a fiókot, ne legyen rá senkinek se szüksége. A biztonság, viszont jó érzés, hogy el tudjuk magunkat látni, ha szükség van rá.