Írószer bolt után babakocsi vásárlás

Legutóbb elmentünk a férjemmel irodaszereket vásárolni. Már nagyon kifogyóba voltak az irodai felszerelései, így muszáj volt pótolni pár dolgot. Széket is kellett venni, mert a régiekről már kezdett lekopni a bőr. Az asztal se volt a legjobb, így azokat is le kellett cserélni. Elkezdtünk nézelődni, a lehető legjobb áron szerettük volna a lehető legjobb minőséget beszerezni. Sajnos nem találtunk megfelelőt pillanatnyilag, így úgy gondoltuk, hogy majd később visszanézünk.

Azonban volt még egy problémánk, illetve nem probléma, hanem úgymond dolog, amit meg kellett volna venni. Egy babakocsi. De honnan szerezzek jó babakocsit? Ilyenkor felmerül az emberbe a gondolat, hogy talán lehetne kölcsönkérni valakitől. Elvégre egy babakocsi drága mulatság, és úgyis csak pár évig használja az ember lánya. De ekkor előjön az, hogy visszaadjuk, mert csak kölcsönbe volt, aztán pedig ha jön a második baba, akkor megint elő kell kapnunk valamit. Talán ez így nem a legjobb. Aztán meg ha ne adj isten tönkre megy a babakocsi, akkor mit csinálsz? Az ismerős, vagy szomszéd nem ad rá garanciát, sőt, talán még neked kell fizetned érte, amiért a te kezed között ment tönkre! Nem, mi úgy határoztunk, hogy inkább ráfordítjuk azt a kis pénzt, de újat veszünk, mert a mi születendő kislányunk megérdemli.

El is mentünk pár boltba, nézelődni. Lejártuk a lábunkat, de végül mégsem találtunk megfelelőt nagy bánatunkra. Pedig voltak szépek, de vagy az áruk volt rendkívül magas, vagy silány minőségből készült. Na, rendben. Akkor most mit csináljunk?

Aztán az az ötletem támadt, hogy ismerek egy anyukát az edzésről, akinek nagyon szép babakocsija van, és talán megkérdezem, hogy hol vette. Így is tettem. A következő edzésen megkérdeztem, hogy hol vette, és a válasza meglepő volt számomra. Azt mondta, hogy az interneten rendelte. Nem igazán tudtam, hogy viccel-e vagy sem. De azt mondta nem viccel. Tényleg az internetről rendelte egy jó webshopból. El kell ismerni nagyon szép volt az a babakocsi, amiről beszélt! Talán lehet szerencséje az embernek.

Másnap úgy döntöttem, én is megpróbálom, és beírtam a keresőbe azt a weblap címet, amit mondott az ismerősöm, és hirtelen egy gyönyörű webshop tárult elém. Szebbnél szebb és jobbnál jobb minőségű babakocsikat találtam megfizethető áron, ingyenes házhoz szállítással. És ráadásul garanciát is adnak a termékekre! Az oldalon szépen kategóriák szerint vannak rendezve a babakocsik és mindegyik kategóriánál képek tömkelege várt. Egy-egy típusnál videók is voltak, amelyek szépen bemutatják a babakocsik használatát és működését. A széles választék közül alig lehetett választani. Nekem a legjobban az anex babakocsik tetszettek, mindegyik 3 az 1-ben multifunkciós volt, és kinézetre is a legtetszetősebbek. Ez azt jelenti, hogy nem csak babakocsiként, hanem sportülésként, mózeskosárként és autós ülésként is használhatóak. És rengeteg extra járt hozzá. Például az UV szűrős technológia, amely megszűri a káros ultraibolya sugárzások több, mint 50%-át. A bőr fogantyúk megakadályozzák a bőr irritációját. És a fogantyú nem keményedik meg a hidegben, és nem válik túl forróvá sem a napon. Csak olyan babakocsit akarok venni, aminek a belseje 100% pamutból készült, megakadályozván egy esetleges allergia létrejöttét, és ez szerencsére ezeknél a babakocsiknál megvan. Az összecsukódás gátló rendszer is nagyon fontos szerintem. Talán az egészség mellett a biztonság a legfontosabb, így csak olyan babakocsit szeretnék venni, ami 5 pontos biztonsági rendszerrel van felszerelve, nehogy a gyermek kicsússzon menet közben. A gyermekgyógyászok általában azt ajánlják, hogy mindenképp olyan babakocsit válasszunk, amely elősegíti a gyermek csontjainak megfelelő fejlődését, így a legjobb a kókuszrosttal töltött matrac. Gondolni kell a szélsőséges időjárásra is, így a vízlepergető funkció meggátolja, hogy akár egy kicsi eső is bejusson a belsejébe. A videókban bemutatják, hogy hogyan lehet összecsukni a babakocsit, és a képeken pedig minden oldalról, minden állapotáról meg lehet csodálni, így aztán nem is volt kérdés, hogy ezt a babakocsit kell megvennünk.

Megmutattam a férjemnek is, aki először meglepődött az ár láttán, de amikor elmondtam neki, hogy milyen szempontokat kell sorra venni babakocsi vásárlásnál, és ez minden szempontból a legmegfelelőbb számunkra, akkor kissé megnyugodott. A helyzet az, hogy a babát igazából a következő hónapra várjuk, tehát nem késlekedhetünk és vacillálhatunk még sokáig. Közös döntés alapján így végül megrendeltük a babakocsit. Nem kellett sokat várnunk, eléggé hamar megérkezett a babakocsi. Együtt bontottuk ki és raktuk össze. Meglepően egyszerű volt összerakni a használati utasítások alapján. Az eredmény pedig lenyűgöző! Nagyon szép és megfelel a képeken látottaknak. Kicsit megnyugodtam, hogy megvettük a lehető legszebb babakocsit, és most már letudtuk ezt a dolgot. Persze nem kapkodtuk el a dolgot, az igaz, de végül aztán mindent beszereztünk, ami egy babának szükséges. Az új babakocsi még az anyósomnak is tetszett, pedig ő nagyon kritikus. Anyukám pedig teljesen odavolt érte! Meg is kérdezte, hogy hol vettem, mert az ő korában még nem voltak ilyen szép babakocsik. Mondtam neki, hogy most már nem mindegy, hogy valakinek milyen babakocsija van. Ugyanis én nem akarok otthonülő anyuka lenni. Én mindennap ki akarok menni a friss levegőre, különben bedilizek. És szeretném, hogy ha a gyerekem később is sokat lenne a friss levegőn, és inkább kint játszana, mint bent. Ugyanis azok a gyerekek, akik nincsenek eleget a szabad levegőn, magukba fordulnak és inkább a számítógéped játékokkal kötik le magukat. Persze, tudom, hogy ez már nagyon előrehaladott képzelgés, és azt is tudom, hogy mindenkinek vannak elvárásai, hogy milyen anya lesz, és milyen nevelést szeretne adni a gyermeke számára. Aztán pedig hogy ebből mi valósul meg, az még kérdéses. A legtöbben olykor átesnek a ló túloldalára. Például azok, akiknek nehéz sorsuk volt, és szeretnének a gyerekeiknek mindent megadni, néha túlságosan is elkényeztetik őket és olykor a fejükre nőnek. Én ezt nem szeretném. Én gazdagabb, jobb családból származom, de a szigor az mindig megvolt. A férjemnek szerényebb gyerekkora volt, de éppen ezért sokkal nagyobb küzdő és céltudatos, mint mások. Hát ezek lennénk mi. Az anyagi dolgaink megvannak, de vajon jó nevelést tudunk adni ezek mellett a születendő kicsinek? Ezt nem tudjuk, de azért reménykedünk benne, hogy így lesz. Csak ne anyósom személyiségét örökölje! Inkább a férjemét, vagy az enyémet, vagy az anyukámét! Anyukám az egyik legjószívűbb teremtés, akit ismerek. Egyszerűen mindig segít, és mindig ott van nekem, amikor csak hívom. Sőt olykor nem is kell hívni! Na jó, ha esetleg mégsem így lesz, és anyósom személyiségét örökli, akkor is szeretni fogom. Csak egészséges legyen!