Kezdődik a suli, kell a tanszer! Ezek mellé egy új motoros csizma is becsúszott

Mindig időben kezdünk el felkészülni az élet nagy változásaira, például autóválasztás, költözés, gyerekvállalás. Ezek a nagy mérföldkövek már megvoltak, így most már csak az időszakos vakáció, és suli kezdés a program. Ezért mentünk el abba az irodaszeres üzletbe, ahonnan szoktam rendelni az irodámnak a szükséges kellékeket. Jó áron vásárlok itt, és jobb termékek vannak, mint egy papír-írószerben. Körülbelül egy hete mentünk oda fiammal, beszerezni a számára szükséges dolgokat.

Az üzletben majdnem mindent találtunk, ami kellett. Fizetni mentünk, de olyan hosszú volt a sor, hogy nem hittem el. Aztán rájöttem, azért rendelek tőlük online, mert régen is mindig ez volt a helyzet, nem haladt a kassza. Mindenesetre, nem volt baj, mert beszélgethettem a fiammal egészen addig, amíg észre nem vettem, hogy az előttem álló úr lábán egy fantasztikus motoros csizma ékeskedik. Tudni kell rólam, hogy amíg a családunk ki nem bővült, igen erőteljesen motoroztam, ilyen formán ismertem meg a feleségemet is. Együtt suhantunk mindenfelé, aztán amikor komolyra fordultak a dolgok, és jött a kisfiunk, megkért, hogy kicsit vegyek vissza, mert félti az életemet és nem szeretné, hogy a gyerek apa nélkül nőjön fel. Én megígértem neki, aztán szép lassan teljesen ki is kopott az életemből. Azóta ott áll a motor a garázsban…

Viszont most!

Ennek a motoros csizma láttán újra megindult bennem valami. Vettem a bátorságot és megszólítottam az előttem álló fazont. Megdicsértem lábbelijét, és utána kérdeztem, miféle darab ez és honnan vásárolta. Szerencsére elég közvetlen fickó volt és örömmel válaszolt a kérdéseimre, sőt kicsit örült is, hogy valaki érdeklődik.

A következőt tudtam meg;

Ez egy Sixgear Venture csizma, amit a sixgear.eu oldalról rendelt meg, ezelőtt pár hónappal, talán már több, mint félévvel. Főleg inkább túrázáshoz ajánlott, mintsem szigorú országúti motorozáshoz, de gyakorlatban mindenhol megállja a helyét ez a vízálló csizma, ami bordázott gumitalppal rendelkezik, ami ráadásul olajálló. Bőr és textil kombinációja a felsőrésze, hogy kényelmes legyen, kopásálló, nehogy tönkre tegye a váltó. A cipzár pedig takart, hogy ne ázzon be és menjen tönkre, ráadásul így még jobban néz ki! Rámutatott egy kis fényvisszaverő részre a sarkán. Ez azt a célt szolgálja, ha este hasítaná a levegőt az utakon, akkor az autósok könnyebben észreveszik, így sokkal, de sokkal biztonságosabban közlekedhet az ember. Tehát, egy kifejezetten remek választás!

Ezt egy annyira jó marketing anyagnak tartottam, hogy kedvem lett vásárolni egyet, és a társalgásunkat, pont a kasszás szakította félbe, mert a motoros ürge került sorra, aztán ugye mi. Hazafelé fiamat kérdeztem, mit szólna, ha ismét elkezdenék motorozni. Ő kifejezetten örült az ötletnek, mert nagyon menőnek tartja és mindig is csodálta a garázsban pihenő fémparipát.

Hazaérve, felvezettem feleségemnek is az ötletet, ő azonban annyira nem rajongott érte. Felmerültek ugyan azok a dolgok, amik régebben, nem szeretné, ha bajom esne… Annyival tudtam érvelni ellene, hogy ugyan annyi esélyem van autóbalesetet szenvedni, mint motor balesetet, jó mondjuk a halálos kimenete a motorénak nagyobb, de ha mindig félelemben élünk, akkor igazából nem is élünk. Ezután a kis monológ után megmutattam neki a sixgear.eu oldalát, ahol megkerestem a motoros csizmát, amit láttam a tag lábán az irodaszeres üzletben. Miközben böngésztem az oldalt, női motoros csizmák is szembejöttek velünk. Mondanom sem kell, az asszony is kicsit meglágyult, hiszen ő is imádta a menetszelet, miközben az arcába vágott! Ezen felül, kifejezetten dekoratív, így biztos voltam benne, hogy ő is szeretne egyet. Végül abban maradtunk átgondolja.

Lefekvéshez készültünk, amikor közölte a szándékát, miszerint akkor kezdhetek motorozni, ha ő is kap egy hasonló surranót és velem tarthat. Természetesen mosolyogva egyeztem bele, mert éreztem reneszánszát élheti a kapcsolatunk. Kellenek az ilyen alkalmak, lehetőségek, pillanatok, hogy ne váljon egyhangúvá, szürkévé a kapcsolat.

Másnap megrendeltem a megfelelő méretű csizmákat. Akkor esett le, ez a márka, a réges-régi kedvenc motoros boltomhoz tartozik, a Shoxhoz! Innentől tudtam, hogy minden rendben lesz, mert ha motoros felszerelés, akkor csak itt érdemes vásárolni!

Remélem, minél előbb megérkezik a rendelés, és kedvesemmel nekivághatunk újra az utaknak! Addig persze a fiunkat a nagyira bízzuk és veszünk neki elég író, rajzoló eszközt, hogy neki is legyen mivel elütnie, az időt!