Megint elkéstem a gumicserével

Őszintén bevallom, nem vagyok mindig a toppon, ami az autókat illeti, és ennek köszönhetően gyakran kerülök kellemetlen szituációkba.

Ami a papírmunkát illeti, ott nincs semmi gond: a kötelező biztosítás, a CASCO és minden más is rendben van, az adminisztráció nem jelent problémát. A baj csak akkor jön, ha magával az autóval kell foglalkozni. Az autómosás még hagyján, de ha a motorháztető alatti dolgokról van szó, már egyből kiver a víz, és nem állok jobban a gumicserével se.

És ez utóbbi volt a gond a most is. Teljesen nyugodtan autóztam munkába és onnan haza minden nap, anélkül, hogy a legkisebb mértékben is zavartattam volna magam amiatt, hogy még mindig téli gumi van a kocsim kerekein. Úgy emlékszem, hogy március környékén már gondolkoztam a cserén, de annyira kiszámíthatatlan az időjárás tavasszal, hogy akkor még elhalasztottam… és aztán úgy is maradt.

„Az autós, aki júliusban akar nyári gumira váltani”

Ha annyiról lenne szó, hogy csak el kell menni egy gumishoz, és cserélni, még nem lenne gond, de nekem ráadásul új nyári gumikra van szükségem, mert az előzőek már teljesen elkoptak.

Na akkor viszont itt volt a nagy kérdés: honnan szerezzek gyorsan új nyári gumikat? Eredetileg arra gondoltam, hogy a jól ismert gumiszerviznél kérdezek utána, de annyira kínosnak találtam az egész szituációt, hogy inkább a neten kezdtem kutatni. Nem szerettem volna én lenni a következő hülye ügyfél, aki júliusban akarja lecserélni a téli gumiját.

Szerencsére az internet mindig meg tud lepni: kiderült ugyanis, hogy léteznek külön autógumi keresők, ahol tényleg csak néhány kattintásba kerül az egész. Senki nem kérdez, és nem ítélkezik, csak megrendelem egyszerűen a gumikat, aztán viszem őket felrakatni a kocsira.

Csak nehogy elfelejtsem megint ősszel! Bár ettől annyira azért nem kell félnem, hiszen a csúszós utaktól messze jobban félek ennél!