Mi szükséges az ausztriai munkavállaláshoz

Sokan beszélnek arról, hogy kimennek k������lföldre dolgozni, és hogy milyen jó lesz ott kint, milyen könny�� az élet, és mennyi fizetést fognak kapni…de vajon tudják, hogy mire vállalkoznak? Milyen is valój��ban az ausztriai munkav��llalás?

Az ausztriai munkákalpine-773612_640

Lássuk, kinek is van lehet��sége munkát találnia? Mivel Ausztria számos hotellel büszkélkedhet, így aki unkát keres, fők��nt ezek valamelyikében kaphat. Egy hotel zökkenőmentes működéséhez pedig sz����mos emberre van szükség. Kik ezek a munkások: szakácsok, felszolgálók, recepciósok, szobalányok, kézilányok, konyhai kisegít��k…Lássuk sorjában, melyik munka mit is jelent pontosan.

Szakács

Azt gondolom, sokat nem kell a szakmával kapcsolatban bemutatnom. Ha rendelkezel szakács végzettséggel, akkor már egy fokkal nyerőbb helyzetben vagy. Persze az, hogy van szakmai végzettséged, még nem minden, hiszen szükséged van a n����met nyelv ismeret����re ahhoz, hogy kint munkát vállalhass. Ha nem tudsz német��l, de ki szeretnél menni dolgozni, arra is van megold����������s, mert egy rövid német nyelvtanfolyam ezen is tud segíteni, csak akarni kell.

Tehát, ha van szakmai végzettséged, elhivatotts��god, és már beszéled a nyelvet, akkor nincs is más h��tra, mint hogy jelentkezz egy állásra.

Felszolgáló

Azt gondolom, ezt a szakmát sem kell nagyon bemutatnom, hiszen önmagáért beszél. Egy felszolg��lónak, magabiztosnak, és határozottnak kell lennie, hiszen neki kell a vendégekkel kommunik��lnia, ebből adódóan megfelelő nyelvhasználatra is szüksége van. Így ha nem beszélsz n������metül, akkor itt az ideje, hogy megtanulj, hiszen ez n��lkül nem tudsz munkát vállalni odakint.

Ahhoz, hogy pinc��rként dolgozz, mindenképpen szükséged van szakmai végzettségre, ha az nincsen, akkor erre a feladat körre igen csak kicsi az esélyed sajnos. De ne cs��ggedj, mert számos munkakör közül tudsz még választani.

Szobalány

A szobalányoknak nincs sz����kségük végzettségre, hiszen nálunk ilyen nincs is. Tehát bármilyen végzettséggel jelentkezhetsz erre a munkára. Viszont a n��met nyelv ismerete itt is sz��kséges, igaz már nem olyan magas szinten, mint egy pincérnek, vagy egy szakácsnak. Ne gondold, hogy nagy nyelvtudás szüks��������������ges, hiszen ha már tudsz köszönni, ����s meg��������rted, hogy mit mondanak, és csak egy keveset tudsz kommunik����lni, akkor már jelentkezhetsz is. Nem baj, ha nem magas szinten beszélsz, mert kint úgy is csak n��met nyelvet fogsz hallani, és sok mindent meg fogsz ��rteni ez ������ltal. De mindenhol segít��készek, és ha l��tják rajtad az akar��st, akkor menni fog.

Kézilány, konyhai kisegítő

Azt gondolom ezeket a munkaköröket sem kell nagyon magyar������zni, hiszen kézen foghat��. A lényege, hogy a konyhán dolgozik az illető, és az a feladata, hogy a szakács keze alá dolgozzon, az ő munkáját segítse elő, vagy könnyítse meg. Lehet, hogy éppen pucolnia, vagy hámoznia kell, de bármit amit a konyhán sz����kséges. Azért, hogy megértse, hogy mit kérnek tőle, neki is szüksége van nyelvtudásra, hiszen ha nem tud németül, nem fogja megérteni, hogy mit kérnek tőle.

Mosogató

Ez a munkakör is elég egyértelmű. Amit szükséges tudni róla, hogy két lehetős��günk van, van egy fehér mosogató, és egy fekete.

A fehér mosogató azt jelenti, hogy a tányérokat, poharakat, evőeszközöket mosogassa. Azt gondolom, hogy a legmenőbb helyeken is már van ipari mosogat������gép, ��������gy nem azt jelenti, hogy kézzel kell mosogatni, hanem csak öblíteni, aztán mehetnek is a gépbe be. Ezek már magas hőfokon p��r perc alatt elmosogatnak helyettünk, nekünk csak ki kell pakolni. Persze nem azt jelenti, hogy egy k����nnyű munka, de bárki el tudja v��gezni.

A fekete mosogató m������r egy kicsivel nehezebb, de ez sem lehetetlen. Aki eben a munkakörben dolgozik, az a lábosokat mossa el javarészt, amiben főznek. Ez olykor lehet hogy égett éppen, ez miatt nevezik fekete mosogat��nak. De ez sem lehetetlen, csak egy kis erő kell a nagyobb l��bosokhoz.

Összes��tve, az ausztriai munkavállaláshoz elengedhetetlen a német nyelv ismerete. Biztosan nem könnyű azoknak, akik szeretnének kimenni, dolgozni, de nem beszélik a nyelvet. De tényleg ne aggódjanak azok sem, akik nem beszélik, hiszen számtalan példát lehet hallani manapság, hogy akár valami 30 vagy 40 éves fejjel ��llt neki egy alap kurzusnak, és ment ki külföldre dolgozni.

A számos hotel miatt megéri, hiszen ha csak egy kis energiát fektet��nk bele, biztosan megtérül, mert tal��lunk magunknak egy megfelelő munkát.