Nagybevásárlás, iskolakezdés, bukósisak plexi

Na, ez az időszak, amit azt gondolom, a családos anyukák nem igaz��n várnak. Az az időszak, amikor mindent be kell v��sárolni az iskolára, a gyerekek kinőttek mindent, és új cip��t kell vás��rolni…

A nyár

Szeretem a nyarat, mert kicsit kevesebb a rohanás, mint az év t��bbi időszakában. Amikor beindul az iskola, nekünk legalább egy h��napra van szükségünk, hogy mindenki ráálljon újra a megszokott dolgokra. Mindenkinek kialakuljon, hogy melyik dolgot fogja kedvelni, mire fog járni, melyik külön szakkörre szeretne beiratkozni, és akkor még az iskola is ott van maga.

Az első hét mindig arról szól, hogy szülői értekezletek, kinek mi hiányzik, mit kell megvenni, vagy éppen mire van még pluszba szüks��ge. Persze a pénztárca véges, így ahol sok a gyerek, szép sorj��ban megy ez.

Az akciók

Számos cég az iskola id����szakban különböző akciókkal várja a családokat. Vegyél ennyit, és vigyél annyit, vagy éppen jó alacsony a füzetek, írószerek ajánlatai.

Én ebben az időszakban mindig figyelem az ��jságokat, hogy melyik mit kíván. Persze a fiú mindig az új focis dolgokat akarj����k megvenni, míg a lányok a csajos dolgok közül szeretn������������nek választani. A kisebbekkel nehezebb, a nagyok sem könny�� esetek, de vel��k még lehet alkudozni.

Idén is vett��nk már pár apróságot, de persze most sem ment olyan könnyen. Az egyik helyen olcs��k voltak a színes ceruzák, filcek, míg a füzetek iszonyúan drágák. Persze most is a sláger f��zetek voltak porondon, de a maga 180 forintos árával egyszer��en lehetetlen 3 gyerek esetében minden füzetb��l ilyet vásárolni. Hogy megnyugodjanak, mindenki választhatott 2 fajtát, így kaptak is meg nem is, aztán a többit majd meglátjuk.  Még szerencse, hogy nem vettünk többet, mert a másik boltba, ahová mentünk, találtunk 10 darabos pap��r csomagolót, aminek az ára igen szuper volt, és gyorsan kapott mindenki olyat, így a füzetek letudva.

Az iskolai praktikák

Hogy milyen tuti praktik��k vannak a spórolásra? Nálam a kamasz lányom nagyon szereti a zenei együtteseket, persze neki is van favoritja. Már tavaly is úgy döntött��nk, hogy magunk csomagoljuk be a könyveinket. Olyan iskolába járnak, ahol kötelező a könyvek csomagolása. Mi úgy döntöttünk, hogy felhaszn����ljuk a kedven énekesek posztereit. Ezekbe csomagoltunk a könyveket. Persze akadt közte egy két lovas, vagy kutyás is, de volt olyan, amit csak sima A3 pap��������rba csomagoltunk, és maga díszített, matricázott fel. Szerintem ezek is szuperül sikerültek. A legkisebbet m����g szerencs����������������������������re rá tudtam beszélni a tekercsben lapható csomagol papírra, így az is elég olcs��n sikerült.

A ruha vásárlás

Na ilyenkor jön a ruhapróba. Ez k��sz katasztrófa, ha a gyereknek a saj��t ruháját kell felpróbálnia. Hogy miért? Fogalmam sincsen. De ha arra kerül a sor, hogy meg kell nézni, hogy ki melyik ruhát n��tte ki, akkor fintorgás van. Nálatok is így van ez? Na ebből mindig megy a vita, ki próbálja fel először, és hogy meleg van, és nem akar pul��vert próbálni, vagy éppen ráragad a nadrág. egy gyerek egy fél napig próbál.

A múltkor az egyik nagy sport centrumba ment��nk, mert woman-169286_640melegítőket, és sport cipőket kellett vásárolni, mert testnevel����s holmit. Ilyenkor nagy kocsit viszünk, hogy senkinek ne kelljen hozni, vinni, vagy éppen h��zni a kosarat, ne legyen nyafogás miatta. A fiam ment a kocsiért, és tért vissza vele, egy bukósisakkal a kocsiban. Néztem is rá, hogy azt honnan szedte? Kiderült, hogy a kocsiban hagyta valaki. Neki mi volt az első, persze hogy fel akarta próbálni. Mire bármit is mondhattam volna, már a fején volt, és áradozott r��la, hogy ezen milyen szuper bukósisak plexi van, és hogy milyen kényelmes. Én meg azon pattogtam neki, hogy vegye már le, miel��tt leejti, vagy összet��ri, vagy a gazdája jön, és éppen nem veszi jó néven.

Az informáci��nál leadtuk a talált sisakot, örültem, hogy éppen siker��lt. De hogy velünk mindig történik valami, és soha nem lesz esemény mentes, m��g egy egyszerű vásárlás sem. Gondolom, nem kell bemutatnom ezt egy sz��lőnek sem, aki vásárolni indul a csemetéivel.